Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Καθολική και δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας Πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία / Πέμπτη, 30 Γενάρη, 5μμ, πλ. Αγ. Νικολάου, Βόλος /

Καθώς η ελληνική αλλά και η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία έχει χρεοκοπήσει, με την ανεργία και τη φτώχια να εξαπλώνονται ταχύτατα, σχεδόν η μισή ελληνική κοινωνία είναι αποκλεισμένη από το δημόσιο σύστημα υγείας. Καρκινοπαθείς πεθαίνουν στα σπίτια τους αβοήθητοι και χιλιάδες βρέφη μένουν ανεμβολίαστα ενώ ενδεικτικό είναι ότι 3.000.000 Έλληνες είναι ανασφάλιστοι.

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ προωθούν το νέο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της πρωτοβάθμιας υγείας με τη διάλυση του εκ γενετής χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας".

Ο οδοστρωτήρας της ιδιωτικοποίησης σαρώνει τις δομές υγείας, τους εργαζόμενους σε αυτές, τους ασθενείς και εκατομμύρια ακόμα που είτε αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τιμές ιατρικών υπηρεσιών και φαρμάκων, είτε είναι πλήρως αποκλεισμένοι από το αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία.

Ενάντια στο σαθρό καπιταλιστικό σύστημα, που μας σπρώχνει στα σκουπίδια και στην εξαθλίωση, ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας μαζί με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, με τη συμμετοχή μας σε αγώνες για δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, άμεση ασφαλιστική κάλυψη όλων των ανέργων, για όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Απαιτούμε, μαζί με τους εργαζόμενους, δημόσια υγεία και παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλο το πληθυσμό, χωρίς την άδεια διοικητών, φασιστών υπουργών και ανεκδιήγητων πρωθυπουργών.

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης των Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης στις 30 Ιανουαρίου 2014, σας καλούμε σε κοινή εκδήλωση-διαμαρτυρία αλλά και τη συγκρότηση μετώπου αγώνα για την υγεία. Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στους καταστροφείς της ζωής μας για να τους ανατρέψουμε για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση κι εξευτελισμό.


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


22/1/2014


ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ (ΒΟΛΟΥ)


http://rocinante-volou.blogspot.gr


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


http://antinazi-magnesia.blogspot.gr/


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ- ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


http://denplirono-anatropi.blogspot.gr


ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΛΟΥ


http://lesxivolou.wordpress.com


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ (ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)


http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr