Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ – ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ

Με φόντο την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης οι μαζικές απολύσεις, τα ελαστικά ωράρια, η «μαύρη» εργασία, η κυριακάτικη εργασία, τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα (με πιο πρόσφατους τους θανάτους 2 εργατών στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας ) συνθέτουν την εικόνα της κοινωνίας-κάτεργο που είναι χτισμένη στο αίμα της εργατικής τάξης με αυτουργούς Κράτος και Κεφάλαιο.

Η οικονομική επίθεση από πλευρά αφεντικών στις ζωές μας, συναντά την ιδεολογική τρομοκρατία από πλευρά κράτους και σε περίπτωση αντίδρασης ξεκινά ο μηχανισμός της φυσικής και υλικής εξόντωσης των αντιστεκόμενων. Με άλλα λόγια Κράτος-Κεφάλαιο προσπαθούν με κάθε τρόπο να οργανώσουν το φόβο και την οικονομική εκμετάλλευση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι. Χρέος μας να οργανώσουμε τη δυσαρέσκεια και να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Μια τεράστια αναγκαιότητα της εποχής μας είναι να γίνει συνολική αντίληψη πως τα κεντρικά όργανα της εργατικής τάξης που λέγονται ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρέπει να γίνουν παρελθόν και στη θέση τους να έρθει μια νέα κεντρική δομή με νέα αντίληψη, με νέα όργανα και διαδικασίες. Είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε κάθε χώρο εργασίας, που πρέπει να τσακίσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε τα συνδικάτα να αποτελέσουν πραγματικό όπλο του κόσμου της εργασίας απέναντι στην εργοδοσία. Σε κάθε χώρο εργασίας αλλάζουμε τα σωματεία, αναλαμβάνουμε εμείς ως εργαζόμενοι το σχεδιασμό των αγώνων μας στη βάση των κοινών κι ενιαίων εργατικών μας συμφερόντων, σπάζοντας την ανάθεση και τη γραφειοκρατία. Την οργανωτική αναβάθμιση των συνδικαλιστικών μας δομών θα πρέπει η εργατική τάξη να την αναλάβει για τον εαυτό της, παίρνοντας η ίδια τα συνδικάτα στα χέρια της και μετατρέποντας τα σε ταξικές επαναστατικές δομές ικανές να επιβάλλουν τα συμφέροντα μας ενάντια στα αφεντικά κι εν τέλει να μας χειραφετήσουν από το καπιταλιστικό σύστημα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της σκλαβιάς.

Με ευκαιρία την γενική συνέλευση του ΣΕΒ Θεσσαλίας και τη παρουσία κυβερνητικών στελεχών σ’ αυτήν, βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο και στέλνουμε το μήνυμα: Κράτος και αφεντικά έξω από τις ζωές μας! Παράλληλα, να σημειωθεί -χωρίς όμως να προκαλεί την παραμικρή εντύπωση- η στάση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το οποίο ανέκαθεν υπήρξε εχθρικό στα εργατικά συμφέροντα και διεκδικήσεις και δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον να καλέσει σε κινητοποίηση-διαμαρτυρία. Να οργανώσουμε την τάξη μας και να τελειώνουμε με τους ξεφτιλισμένους εργατοπατέρες ετοιμάζοντας την συνδικαλιστική-εργατική μας αντεπίθεση.

Η τοπική ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί κάθε εργατικό σωματείο, κάθε εργατική συλλογικότητα και κάθε έναν και κάθε μία από μας που δεχόμαστε τις εξοντωτικές πιέσεις του Κεφαλαίου στις ζωές μας σε συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 6μμ στην Αγριά ( προσυγκέντρωση στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου). Ενάντια σε Κράτος-Κεφάλαιο και με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, οργανώνουμε τον οριζόντιο συνδικαλισμό κι ετοιμάζουμε τη Γενική Απεργία.

- ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ


- ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

- ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

- ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

- ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ