Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Σε ακόμα μια περίπτωση Κεφάλαιο και Κράτος δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτή τη φορά με θύματα τις εργαζόμενες στο κλάδο της καθαριότητας, στο νοσοκομείο του Βόλου. Εργαζόμενες σε συνθήκες με όρους γαλέρας σε καθεστώς εργολαβίας ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες και ένσημα, έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν και την απόλυτη συνεργασία της εργοδοσίας με την διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου, καθώς και την απροκάλυπτη πλέον εργοδοτική τρομοκρατία.
Όπως καταγγέλλει η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, η διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου, αγνοώντας τα υπομνήματα του σωματείου για συμμετοχή στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης, προχώρησε σε εν’ κρυπτώ σύναψη σύμβασης με την καινούργια εργολαβική εταιρία, αφήνοντας στο δρόμο 15 εργαζόμενες, δηλαδή τις μισές, με προϋπηρεσία πάνω από 10 χρόνια στο νοσοκομείο. Οφείλει να σημειωθεί η κατάπτυστη στάση του εργατοπατέρα προέδρου του Εργατικού Κέντρου, το οποίο μόνο εργατικό δεν πρέπει να λέγεται πια, αφού όχι απλά δεν απαίτησε την παρουσία του σωματείου αλλά και συμφώνησε αδιαμαρτύρητα στη σύναψη της σύμβασης μ’ αυτούς τους όρους. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με καταγγελία των καθαριστριών, εκπρόσωπος της προηγούμενης εργολαβικής εταιρίας προσπάθησε να χειροδικήσει σε εργαζόμενη κατά την τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για προηγούμενες οφειλές του εργολάβου.
Μην υπάρχουν αυταπάτες για θεσμικές λύσεις μέσα στα πλαίσια που βάζει ο καπιταλιστικός τρόπος οργάνωσης της παραγωγής. Ο ρόλος του κράτους ήταν πάντα και θα είναι να διασφαλίζει τα οικονομικά συμφέροντα των αφεντικών σε βάρος της ευημερίας των εργαζομένων, διαχέοντας την φτώχεια σε αυτούς που παράγουν τα πάντα και εξασφαλίζοντας τα κέρδη σε αυτούς που δεν παράγουν τίποτα, τους εκμεταλλευτές μας. Καλούμε το σωματείο των καθαριστριών να συνεχίσει και να εντείνει δυναμικά τις κινητοποιήσεις του με όπλο του την απεργία, μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του, και τους αλληλέγγυους σε αυτό τον αγώνα να σταθούνε στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεση τους. Κάθε υποχώρηση τρέφει την θρασύτητα των αφεντικών, που η καταστροφική επέλαση τους στις ζωές μας εντείνει καθημερινά όλο και περισσότερο την εκμετάλλευση πάνω μας δομώντας την κοινωνία κάτεργο. Ταυτόχρονα, διατρανώνουμε ότι χέρι που σηκώνεται να χτυπήσει εργάτρια/τη πρέπει να κόβεται από τη ρίζα. Μοναδική εγγύηση για τα παραπάνω και για την προάσπιση των ζωών μας οι ανυποχώρητοι αγώνες και η ταξική αλληλεγγύη.
Η Τοπική Ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στις καθαρίστριες και καλεί τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να οργανώσουν την ταξική τους αλληλεγγύη. Όπως σε κάθε εργατικό αγώνα, έτσι και σε αυτόν, η οργάνωση των εργαζόμενων στο συνδικάτο είναι ο παράγοντας που παίζει τον καταλυτικό ρόλο για την νίκη τους. Απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός δεν έχει να προσφέρει τίποτα, αφού με τις συνεχείς του υποχωρήσεις, που εξυπηρετούν τα μικροπολιτικά του συμφέροντα, αποτελεί τροχοπέδη στους αγώνες της εργατικής τάξης. Αντίθετα, το απεγκλωβισμένο από πολιτικά γραφεία, οριζόντια οργανωμένο ταξικό συνδικάτο είναι αναγκαίο να γίνει το καταφύγιο για κάθε εργαζόμενο και να αποτελέσει το ανάχωμα στις ορέξεις των καπιταλιστών και το προγεφύρωμα για το πέρασμα από την κοινωνία της εκμετάλλευσης στην αταξική κοινωνία.
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
- ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
- ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ
-ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ