Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


Ο ιστορικός ρόλος του φασισμού είναι πλέον γνωστός και είναι αδύνατον να αγνοήσει κανείς τη συσχέτιση με τον καπιταλισμό που τον θρέφει στα σπλάχνα του. Ο φασισμός είναι καπιταλισμός στο έσχατο στάδιο της ανάπτυξής του, στο στάδιο αυτό δηλαδή που τα αδιέξοδα του οικονομικού συστήματος οδηγούν στην κορύφωση της ταξικής πάλης, αναγκάζοντας τους κεφαλαιοκράτες να επιστρατεύσουν τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις τις κοινωνίας, στοχεύοντας να διαβρώσουν με τον εθνικισμό την ταξική συνείδηση του κόσμου της Εργασίας κι, όταν χρειαστεί, να καταστείλουν με τη βία τον αγώνα της εργατικής τάξης. Η εκτεταμένη διαπλοκή του με τις κρατικές δομές, αστυνομία, στρατό, δικαιοσύνη, και η ασυλία που απολαμβάνουν, υπογραμμίζουν με τον καλύτερο τρόπο πως το κράτος και οι δολοφονικές συμμορίες που θρέφει και συντηρεί αποτελούν το πειθήνιο όργανο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Σε κάθε κράτος τόσο στο παρελθόν, όσο και στο παρόν, η άνοδος του φασισμού πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση των κεφαλαιοκρατών και με την επικοινωνιακή στήριξη των ελεγχόμενων ΜΜΕ. Το ρατσιστικό μίσος που καλλιέργησαν με συνέπεια οι κεφαλαιοκράτες, βρήκε πρόσφορο έδαφος στις μεγάλες μάζες των εξαθλιωμένων, οι οποίοι, αντιμέτωποι με την κοινωνική αποσταθεροποίηση, υιοθέτησαν την ρητορική πως η οικονομική ανέχεια έχει τις ρίζες στους μετανάστες, «που κλέβουν» τις ούτως ή άλλως ανύπαρκτες δουλειές. Η φασιστική λύσσα, πρόσφορο έδαφος βρήκε και στη μικροαστική και μεσοαστική τάξη, στρέφοντάς τους, σε εποχές οικονομικής κρίσης, στο «τυφλό μίσος» με σκοπό την υλοποίηση του βασικού προτάγματος της φασιστικής στρατηγικής, την συντριβή του συνδικαλισμού και κάθε εργατικού δικαιώματος. Οι εκατόμβες των θυμάτων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και εστίες φασισμού που αναζωπυρώνονται σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν τρανή απόδειξη ότι ο κατήφορος στην βαρβαρότητα παραμένει ολοζώντανη απειλή.
Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Από ένα ανυπόληπτο περιθωριακό κόμμα, με την στήριξη και την προβολή των ΜΜΕ και του καθεστώτος, εκμεταλλευόμενο, την οικονομική συγκυρία, την επανάπαυση και την ιστορική λήθη, κατέληξε μετά τις εκλογές του 2012 να είναι μια υπολογίσιμη κοινοβουλευτική δύναμη. Έχοντας πλέον, απλώσει τα πλοκάμια τους στον κρατικό μηχανισμό και με την συμβολή της αστυνομίας και της συνένοχης αστικής δικαιοσύνης, οι εγκληματίες τραμπούκοι, δεν άργησαν να απεκδυθούν το μανδύα της «νομιμότητας» και να εντείνουν τις προσπάθειές τους να αφήσουν το μαύρο τους αποτύπωμα στις εξελίξεις. Δολοφονικές επιθέσεις στο Πέραμα ενάντια σε μέλη του σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και προσπάθεια για δημιουργία φιλοεργοδοτικού σωματείου εκεί υπηρετώντας τα εφοπλιστικά συμφέροντα, πλήθος εγκληματικών πράξεων ενάντια σε μετανάστες, σε αυτοοργανωμένους χώρους και σε άτομα που συμμετέχουν σε αυτούς, στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων και, στο αποκορύφωμα της δράσης τους, οι δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα αποδεικνύουν ότι οι φασίστες δεν έχουν «θύματα», όπως θρασύδειλα επιχειρούν να παρουσιάσουν τους εγκληματίες ναζιστές που δικάζονται, αλλά μόνο ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.
Στην πόλη του Βόλου οι φασιστές της Χρυσής Αυγής είχαν αρκετό καιρό να επιχειρήσουν να υπερασπιστούν δημόσια την φασιστική τους φρενοβλάβεια, μετά από μια σειρά δράσεων του τοπικού αντιφασιστικού κινήματος που έβαλε φρένο στη διάχυση του φασιστικού δηλητηρίου και στις γκανγκστερικές πρακτικές.
Με αφορμή το τελετουργικό θέαμα της δίκης των πρωτοπαλίκαρων της, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραπλανήσουν και να αμβλύνουν τα λαϊκά αντιφασιστικά αντανακλαστικά, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αχ. Μπέου και συνοπτικές αμφισβητούμενες διαδικασίες, παραχωρήθηκε αίθουσα στο πρώην δημαρχείο του Διμηνίου για την πραγματοποίηση εκδήλωσης της τοπικής Χρυσής Αυγής, την Κυριακή στις 24/5 στα πλαίσια της πανελλαδικής τους κινητοποίησης για τη στήριξη των εγκληματιών συμμοριτών πρωτεργατών τους που καλούνται να λογοδοτήσουν στην αστική δικαιοσύνη. Με αυτό τον τρόπο ο νυν δήμαρχος, ξεπληρώνει την στήριξη που δέχτηκε από το νεοναζιστικό μόρφωμα στις δημοτικές εκλογές του 2014 και εξακολουθεί να απολαμβάνει από τα άθλια διεσπαρμένα κατάλοιπά του στην περιοχή.

Η Τοπική Ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει την αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24/5 στις 6.30μ.μ. στο ( πρώην ) Δημαρχείο του οικισμού Διμηνίου στέλνοντας ηχηρό κάλεσμα για το τελειωτικό χτύπημα στα ναζιστικά απολειφάδια. Η δίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει να φύγει πέρα από τις αίθουσες της ανύπαρκτης αστικής δικαιοσύνης και να γίνει στον δρόμο, στους χώρους εργασίας και τα αμφιθέατρα. Μόνο τότε η καταδίκη της θα είναι πραγματική και οριστική.

Η άρρηκτη σχέση του φασισμού με τον καπιταλισμό επιβάλει την αυτονόητη ταύτιση του αντιφασιστικού αγώνα με την αντικαπιταλιστική πάλη. Ο φασισμός τσακίζεται πρωτίστως στους χώρους εργασίας, εκεί που οι παραγωγικές σχέσεις καλλιεργούν τις προϋποθέσεις δημιουργίας και ύπαρξής του. Η αντίσταση και οργάνωση με μαζικά, οριζόντια συνδικάτα, οι απεργίες, το τσάκισμα του κράτους και η κατάληψη των μέσων παραγωγής από την εργατική τάξη, είναι τα βασικά όπλα για να στείλουμε τον φασισμό εκεί που ανήκει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός ο φασισμός θα στοιχειώνει την ύπαρξη κάθε κοινωνίας.

-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟ» ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΜΕ

-ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ