Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και βαρβαρότητα, οι εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες απαντούν με συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες, οργανώνοντας την ταξική τους αντεπίθεση. Τα δίκαια αιτήματα του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ και του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων WIND, αποτελούν αιτήματα του συνόλου της εργατικής τάξης,του καθενός, δηλαδή, από μας που για να επιβιώσει πουλά την εργατική του δύναμη και δέχεται καθημερινά τους εκβιασμούς και τον τσαμπουκά του αφεντικού του. Η ενότητα, όμως, όλων εμάς που δεχόμαστε καθημερινά την εκμετάλλευση στις ζωές μας είναι ό,τι πιο δυνατό μπορεί να υπάρξει και η μεταξύ μας αλληλεγγύη και κοινοί αγώνες το μέσο για δώσουμε τις νικηφόρες μάχες ενάντια στις εργοδοσίες και να κατακτήσουμε όλα όσα είναι δικαιωματικά δικά μας.
Στην πόλη του Βόλου για την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης στους αγώνες και τα αιτήματα των εργαζόμενων σε Wind και Vodafone, και κατ’ επέκταση και σε άλλα σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, σήμερα Πέμπτη 18/6, στις 8μμ, στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19) θα γίνει ανοιχτή συνάντηση για την συγκρότηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Η Τοπική Ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε συμμετέχει στη συνάντηση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης και καλεί το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και καθέναν που δέχεται την εκμετάλλευση και καταπίεση στη ζωή του, να τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Η συγκρότηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης αποτελεί μια πρώτη οργανωμένη κίνηση συλλογικής έμπρακτης στήριξης των αγώνων των πανελληνίων σωματείων εργαζόμενων σε Wind και Vodafone, προσδοκώντας η κατεύθυνση αυτής της δομής να βρίσκεται προσανατολισμένη συνολικά στην ενίσχυση κάθε διεκδίκησης εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων-αναγκών στον κλάδο.