Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΛΟΚ-ΑΟΥΤ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Κάλεσμα της Τοπικής Ένωσης Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στη συγκέντρωση-πορεία στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας που κάλεσε η ανοιχτή συνέλευση ενάντια σε ΟΛΑ τα μνημόνια, την Παρασκευή 7μμ, Λεωφ. Ειρήνης - γέφυρα Κραυσίδωνα.
Ένα κίνημα πραξικοπήματος του Κεφαλαίου εκτυλίσσεται την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Με αφορμή την κήρυξη του δημοψηφίσματος και τους υποτιθέμενους κινδύνους που αυτό κουβαλά και τον έλεγχο κεφαλαίων που επέβαλε το τραπεζικό σύστημα, ένας μεγάλος αριθμός εργοδοτών κήρυξε στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους. Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από ένα κρεσέντο εργοδοτικών εκβιασμών και τρομοκρατίας, που φυσικά εκτείνονται πολύ πέρα από το δημοψήφισμα, και φθάνει μέχρι τα ανοικτά και αυθαίρετα λοκ-άουτ σε έναν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων. Στην πράξη, πρόκειται για την όξυνση ενός φαινομένου που αναπτύσσεται καθ’ όλη την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από το 2009 μέχρι σήμερα. Σε αυτό το διάστημα, η οικονομία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην απλήρωτη και την κακοπληρωμένη εργασία των ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Η σημερινή πρακτική των εργοδοτών, αποδεικνύει ότι το ζήτημα που τίθεται σε σχέση με τη συμφωνία, το μνημόνιο, τα νέα μέτρα και το δημοψήφισμα, δεν έχει καμία σχέση με εθνικά ή άλλα παρόμοια συμφέροντα, είναι αποκλειστικά ταξικό. Τα αφεντικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ψάχνουν αφορμές για να καταστήσουν φτηνότερη την εργατική δύναμη και να εντατικοποιήσουν την εκμετάλλευση που ασκούν.
Είναι προφανές ότι το Κεφάλαιο, μετά από πέντε χρόνια ασύλληπτης και βάρβαρης επίθεσης στους/στις εργαζόμενους/ες και τα δικαιώματά τους, επιχειρεί να τελειώσει οριστικά και με τις αντιστάσεις και την άμυνα της κοινωνίας και των εργαζομένων, εκμεταλλευόμενo στο έπακρο και την παρουσία μιας νωθρής κυβέρνησης που επιχειρεί να παίξει ρόλο «κυανόκρανου», τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μακρά παράδοση των ρεφορμιστικών κυβερνήσεων που υπήρξαν ιστορικά το βούτυρο στο ψωμί του Κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα, η εργοδοτική ΓΣΕΕ μην αρθρώνοντας μισή λέξη για τα πραξικοπήματα του Κεφαλαίου στους χώρους εργασίας την τελευταία εβδομάδα, τις αρνήσεις πληρωμών, τις ειδοποιήσεις εργαζομένων να μην προσέλθουν στη δουλειά «μέχρι νεωτέρας», η οργανωμένη σπείρα των λακέδων του εργατοπατερισμού και των αφεντικών, βρήκε πιο χρήσιμο να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στην «ευρωπαϊκή μας προοπτική» (sic) και το «κοινό μας νόμισμα». Δηλαδή όλους τους μηχανισμούς και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν από το Κεφάλαιο για την καταστροφή της εργατικής δύναμης και την υποτίμηση της αξίας της.
Βρήκε πιο χρήσιμο, αυτή η ομοσπονδία των ρουφιάνων των αφεντικών, να κάνει έκκληση στην εθνική ενότητα και ενάντια στον διχασμό σκανδαλισμένη από τη διαπίστωση ότι κάποιοι επιμένουν να χωρίζουν τον κόσμο σε αφεντικά και εργάτες!
Δεν είχαμε φυσικά την παραμικρή αυταπάτη για τον χαρακτήρα της ΓΣΕΕ. Καμία απολύτως σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στις αγωνίες των εργαζομένων και των ανέργων, μεταναστών και ντόπιων και αυτή τη σφηκοφωλιά του κρατικού συνδικαλισμού και της υποταγής, και αυτό δεν το μάθαμε σήμερα.
Οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι συνταξιούχοι/ες, δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να χρεωθούμε ένα ευρώ (ή δραχμή ή γρόσι –μας είναι αδιάφορο) παραπάνω, για λογαριασμό της καπιταλιστικής κρίσης. Αντίθετα, απαιτούμε να μας επιστραφούν όσα μας κλάπηκαν στα χρόνια της καπιταλιστικής «κρίσης» αλλά και στα χρόνια της καπιταλιστικής «ομαλότητας» και διακηρύσσουμε την αδήριτη ανάγκη για έναν άλλο κόσμο, χωρίς τάξεις, χωρίς την παρασιτική λειτουργία του Κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται τον κόπο μας κι έπειτα επιχειρεί να μας πνίξει στα αδιέξοδά του. Παράλληλα, ως συνδικαλιστική οργάνωση έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια, εδώ και χρόνια, υπέρ του άμεσου οργανωτικού διαχωρισμού από τη ΓΣΕΕ, τη ρήξη με τον κρατικό συνδικαλισμό και τη συγκρότηση μιας νέας ταξικής συνομοσπονδίας των εργαζομένων, που θα αποτελούσε ένα πραγματικό συνδικαλιστικό εργαλείο στα χέρια τους. Όσες δυνάμεις εμπόδισαν αυτό το ενδεχόμενο στο όνομα κάποιας φαντασιακής ενότητας ή άλλων προτεραιοτήτων, πολιτικών ή διαταξικών, είναι σήμερα υπόλογες.
Έστω και αυτή τη στιγμή, καλούμε τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, τα συνδικαλιστικά σχήματα, τις ενώσεις και τις εργατικές πρωτοβουλίες, να συντονισθούν σε κατεύθυνση αντιθετική από τη ΓΣΕΕ και να οργανώσουν την αντεπίθεση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Το πραξικόπημα που επιχειρεί το Κεφάλαιο πρέπει να απαντηθεί από την εργατική τάξη. Η εργατική τάξη δε μπορεί, όμως, να δώσει αυτή τη μάχη χωρίς τις οργανώσεις της: συνδικαλιστικές, ταξικές και αντικαπιταλιστικές!
Η Τοπική Ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καλεί το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα να μην αφήσει αναπάντητη τη νέα ιταμή πρόκληση των αφεντικών. Καλούμε τον κόσμο της Εργασίας σε επαγρύπνηση και σε άμεση απάντηση-δράση όπου παρατηρούνται στάσεις πληρωμών και εκβιαστικά κλεισίματα. Απαιτούνται άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις στις επιχειρήσεις που δεν πλήρωσαν ή δεν άνοιξαν σήμερα. Απαιτείται η προετοιμασία της Γενικής Απεργίας ενάντια στο Κεφάλαιο!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΜΕΣΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ